Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Ne găsiți și în Miroslava, județul Iași

Din 10 august 2022 ne găsiți în Iași și în cadrul Family Market Miroslava, unde vă așteptăm pentru efectuarea întregii game de analize a Laboratorului Praxis, pentru adulți și copii, de luni până sâmbătă între orele 07:00-15:00.

Mai mult...

Proteina C reactivă (CRP) și boala coronariană

Proteina C reactiva (CRP) este o proteina produsa de ficat, ca raspuns la inflamatie, fiind unul din cei mai sensibili reactanti de faza acuta. Acest proces poate avea o multitudine de cauze, de la infectie la boli inflamatorii (cum ar fi artrita reumatoida) sau chiar cancer. 

Mai mult...

Creatinkinaza

Creatinkinaza (CPK sau CK) este o enzimă ce are rolul de a cataliza fosforilarea creatininei cu formare de fosfocreatinină. Aceasta se găsește în concentrații crescute la nivelul miocardului, mușchilor scheletici și în concentrații mult mai mici la nivelul creierului.

Mai mult...

PEMFIGUS (dermatoza buloasa autoimuna intradermica)

Pemfigus reprezinta un grup de boli autoimune caracterizate clinic prin vezicule si bule, ce apar pe piele si mucoase; histologic prin acantoliza (dezintegrarea epidermului); imunologic prin autoanticorpi orientati asupra unor structuri desmozomale (jonctiune intercelulara specializata, care exista intre doua celule epiteliale si participa la legatura intercelulara).

Mai mult...