Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Hepatita C

Hepatita C este o infecție virală care determină inflamarea ficatului, uneori ducând la afectarea gravă a acestuia. Virusul hepatitei C (VHC) se răspândește prin sânge contaminat.

Mai mult...

Hepatita B

Hepatita B este o infecție hepatică gravă cauzată de virusul hepatitei B (VHB). Pentru unii oameni, infecția cu hepatită B poate deveni cronică, ceea ce înseamnă că durează mai mult de șase luni.

Mai mult...

Ai grijă de inima ta

Data de 29 septembrie marchează Ziua mondială a inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO.

Mai mult...

Top 3 alimente generatoare de stres

Un termen limită pentru un proiect la serviciu. Vizita unor rude. Mutarea într-un oraș nou. Indiferent de stadiul actual al vieții, cu toții avem parte de stres în mod regulat. Și în timp ce unele forme de stres ne pot inspira să facem o schimbare în viața noastră sau ne oferă imboldul de care avem nevoie pentru a obține ceva – stresul prelungit este în detrimentul sănătății noastre.

Mai mult...

10 sfaturi pentru a dormi bine

"O buna igienă a somnului înseamnă a face ca somnul să devină o prioritate și urmarea unei rutine zilnice care vă permite să faceți acest lucru", explică Liborio Parrino, MD, Profesor asociat de Neurologie la Universitatea din Parma, Italia și președinte al Comisiei pentru Ziua Mondială a Somnului din 2018.

Mai mult...

Când este prea scăzută tensiunea arterială?

În anumite limite, cu cât este mai mică tensiunea arterială, cu atât este mai bună. Nu există, de asemenea, un nivel specific la care tensiunea arterială zilnică este considerată prea scăzută, atâta timp cât niciun simptom al tulburărilor nu este prezent.

Mai mult...

Analize medicale Pascani

Punctul nostru de recoltare din Pașcani este situat în cadrul Centrului Medical Sf. Vineri (vis-a-vis de Biserica Sf. Vineri), pe Str. Mihai Eminescu, Nr. 12, Bl. B6, Sc. A, parter. 

Mai mult...

Prea multe știri negative ne pot îmbolnăvi

Potrivit statisticilor furnizate de sistemul de monitorizare al Națiunilor Unite, din 1970 încoace numărul de dezastre (uragane, cutremure, incendii, erupții vulcanice, explozii, atacuri armate în școli etc) din toată lumea a crescut de peste 4 ori, ajungând la circa 400 pe an.

Mai mult...

Colesterolul bun vs. colesterolul rău

Colesterolul nu este doar ceva care se află în corpul nostru precum grăsimea din jurul taliei. Este transmis prin fluxul sanguin de “transportatori” formați din grăsimi (lipide) și proteine. Aceștia sunt numiți lipoproteine.

Mai mult...