Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Animalele de companie și sănătatea

Studiile au arătat că un animal de companie poate ajuta la ameliorarea stresului, la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului și la creșterea stării generale de bine.

Pe lângă valoarea evidentă a mângâierii animalului de companie și zâmbetul pe care ni-l aduce, care este legătura dintre animalele de companie și sănătatea noastră? Asocierea nu este complet clară. Poate că oamenii mai sănătoși sunt mai predispuși să fie proprietari de animale de companie sau că oamenii cu animale de companie tind să fie mai activi din punct de vedere fizic pentru că merg și se joacă cu ei.

Majoritatea cercetărilor s-au axat pe câini și activitatea fizică. Nu este o surpriză faptul că persoanele care se plimbă cu propriul câine ajung să atingă cantitatea recomandată de activitate fizică. Un studiu a constatat că cei ce își plimbă propriul câine merg în medie cu 30 de minute mai mult celelalte persoane.

Recomandări

Încercați aceste sfaturi pentru a fi activ alături de câinele dumneavoastră. Acesta, dar și inima dumneavoastră vă vor mulțumi:

- Mergeți la un picnic. Împachetați câteva gustări sănătoase cum ar fi fructe, legume, nuci amestecate și apă, inclusiv un bol pentru câine. Luați câteva jucării distractive precum o minge și jucați-vă împreună.

- Faceți o plimbare. Luați-vă și copiii: astfel, veți fi activi împreună și vă veți simți bine.

- Parcurgeți pe jos drumul de acasă la școală, în cazul în care distanța este mică. Copiii vor adopta un obicei sănătos, cel al mersului pe jos.

Concluzia este că dacă aveți un animal de companie care vă ajută să vă mișcați mai mult, atunci este o victorie! Însă indiferent dacă aveți sau nu un animal de companie, fiind mai activ și mai puțin stresat vă poate ajuta să trăiți o viață mai bună, mai lungă și mai sănătoasă.

Altele din această categorie: « Hepatita C Ce este osteoporoza? »
▲ SUS