Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Cunoașteți-vă riscul cardiovascular

A avea grijă de sănătatea inimii începe cu înțelegerea riscului cardiovascular, așa încât asigurați-vă că sunteți familiarizat cu valorile glicemiei, tensiunii arteriale sau ale colesterolului.

Verificați nivelul glucozei din sânge

Glicemia înaltă (zahărul din sânge) poate fi o indiciu privind diabetul zaharat. Bolile cardiovasculare reprezintă cauza a 60% din totalul deceselor la persoanele cu diabet zaharat. Lăsat nediagnosticat și netratat, diabetul poate conduce la un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Verificați tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată reprezintă factorul de risc numărul unu pentru bolile cardiovasculare. Se numește "ucigaș tăcut", pentru că de obicei nu are semne sau simptome de avertizare, iar mulți oameni nu-și dau seama că o au.

Verificați valorile importante

Adresați-vă medicului dumneavoastră și solicitați-i să sprijine în aflarea valorii colesterolului, a greutății și a indicelui de masă corporală (IMC), precum și a tensiunii arteriale și a glicemiei. Medicul vă poate sfătui cu privire la riscul de boli cardiovasculare, astfel încât să puteți face împreună un plan pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Înțelegeți semnele și simptomele unui atac de cord

Peste 70% din toate urgențele cardiace și respiratorii apar în casă, atunci când un membru al familiei este prezent, putând astfel ajuta o victimă. Dacă bănuiți că un membru al familiei are un atac de cord sau un accident vascular cerebral, cereți imediat ajutor medical.

Altele din această categorie: « Hepatita B Hepatita C »
▲ SUS